Bildredigering

Man måste väl variera sig.

För min del går intresset för foto ibland mer in på efterarbetet. I det här fallet är det bilder som skapats genom att sätta samman flera andra bilder till något helt nytt. I nästan alla fall handlar det om att frilägga bilder så att de går att sammanfoga. Ofta får jag dessutom förändra ljushet och skuggor i bilderna eftersom det är sällan som de är perfekt synkade. När jag lyckas blir det en bra bild – annars blir det en bild som känns fel även om det inte alltid går att säga varför. Samtliga bilder på bilderna är mina eller fri grafik (bara blixtarna som är inlånade)

Regnbågen består bara den av sex bilder eftersom den var lite för stor för kameran. Träd och himmel inom regnbågen tillsammans med gräset ännu en bild. Vägen en egen bild precis som kvinnan.

Kaffekoppen  är en mobilbild från frukosten, Sen har jag ritat in sprickan i den för hand.
Lagt in segelbåt från Visbyseglingens start, en knipa på en boj som satt längs Gamlebyviken härom dagen. Kopior av dessa som speglingar längs koppens vägg. Vattenfallet från Överum i många delar sedan tillböjt för att passa rundningen av koppen. Nedre delen är det vatten från bonnbacken som lagts i fatet och så ett vattenfall från Norrköping som brus där kaffet rinner ner.

 

Lite enklare var den här hjälmen. Den och apelsinen plåtade jag när jag hade blixtarna hemma. Sen var det bara att skära i en apelsin och plåta den vita skal-kanten. Hjärnan (mobilfoto av plasthjärna i samband med läkarbesök en gång.) lades in bakom. Klart

Bild från Öland och den vackra himlen där. Plåtade ju stenringen på samma ställe. Sen var jag häromdagen och fotade Anna som hängde på en stång, tog bort stången och lade dit henne en gång till som oskarp uppljusad och disig bakgrund till sig själv. På med blixtar och sen lite ljusarbete.